Relevant Circles

Relevant Circles on jäsenyyteen perustuva nuorten korkeasti koulutettujen yhteisö, joka tarjoaa raikkaan, luontevan ja miellyttävän tavan tutustua työuralle merkityksellisiin ihmisiin ja luoda tulevaisuuden kannalta arvokkaita kontakteja

Miten pyytää palkankorotusta?

Ah, tämä iänikuinen ongelma. Nälkä kasvaa syödessä ja äkkiä huomaat olevasi tilanteessa, jossa palkkasi ei enää kannattele vuitton-tottumustasi. Vaihtoehdot ovat silloin joko pienentää menoja tai suurentaa tuloja - ja Regina-neidille nämä menojen pienentämiset eivät ole vaihtoehto. Sitä paitsi satun tietämään, että tämän palstan lukijat ovat keskivertoa terävämpiä ja reippaampia, joten otaksun että sinä sitä paitsi taidat olla palkankorotuksesi ansainnut.

On kaksi tapaa pyytää palkankorotusta: oikea ja väärä. Regina-neidin tapa on se OIKEA tapa.

Työelämässä on muutama perustavaa laatua oleva totuus. Yksi niistä on se, että palkankorotuksia saavat vain ne, jotka sitä pyytävät. Palkankorotusta pyytäessä kohtuus ei ole hyve, vaan enemmän on enemmän.

Muuten palkankorotuksen saamisen kanssa pätee samat asiat kuin minkä tahansa tavoitteen saavuttamisessa: Laita itsesi etusijalle. Mieti kolmea asiaa:

1) mitä haluat

2) koska haluat sen

3) mitä olet valmis tekemään tavoitteesi saavuttamiseksi.

Sitten on toiminnan aika.

Varaa tapaamisaika esimiehesi kanssa. Mieti muutama pätevä perustelu, minkä takia sinä ansaitset palkankorotuksen. Kirjoita teksti auki ja harjoittele lauseet kotona yksin tai puolisosi kanssa siten, että osaat ne vaikka unissasi (jos puolisosi on lähinnä edustuspuoliso, jonka vahvuudet ovat enemmän ulkoisia kuin älyllisiä, niin harkitse ottaa tähän nimenomaiseen harjoitukseen sparrauskaveriksi joku fiksu ystävä) (Toim. huom! Regina-neiti ei todellakaan tuomitse tällaisia järjestelyjä, vaan on itsekin oman osansa palomiehiä deittaillut). Perustelujesi tulee koskea esimerkiksi oman vastuualueesi & työkuormasi kasvua, työtehokkuuden lisääntymistä ja muutenkin tuottamasi lisäarvon nousua.

ÄLÄ pyydä palkankorotusta siksi, että saat huonompaa palkkaa kuin kollegasi tai muissa yrityksissä samaa töitä tekevät keskimäärin. Vaikka se olisikin totta, perustelu on huono. Elämä ei ole aina reilua ja tasa-arvoista, työelämässä pätee samat lait.

Tässä on paradoksi, koska aina parhaiten ja taitavimmin töitä tekevä ihminen ei välttämättä ole se firman parhaiten palkattu tyyppi. Ei. Parhaiten palkattu tyyppi on se, joka osaa neuvotella itselleen parhaan palkan. Kun onnistuu palkkaneuvotteluissa useasti, ero huonoihin palkkaneuvottelijoihin kasvaa lopulta massiiviseksi.

Olen oman urani aikana pitänyt palkkaneuvottelun tehokursseja nuorille uraohjuksille provisiopalkalla: 30% palkankorotuksen määrästä 3 ensimmäisen kuukauden ajalta. Tämä diili on ollut minulle kivaa taskurahaa, mutta monelle nykyään jo johtotasolla olevalle diili on ollut satojen tuhansien arvoinen. Mutta sinulle kultaseni, nämä neuvot olivat nyt ilmaisia.

 

Regina Eichhornrad on kaikkien alojen asiantuntija, menestynyt bisnesnainen, väsymätön verkostoituja ja kaikkien kutsulistojen kärkipäässä. Regina-neidillä on muutama maili mittarissa (sopivasti puumaksi, mutta ei riittävästi rouvaksi) ja koska hän tuntee IHAN KAIKKI TUNTEMISEN ARVOISET, osaa hän myös vastata kysymykseen kun kysymykseen. Kysy Reginalta mitä tahansa bisneksestä tai sen vierestä; saat takuulla rehellisen ja hyödyllisen vastauksen.  Kuten Amerikassa sanottaisiin: Regina is not a player. Regina is the game.

Regina Eichhornrad on kaikkien alojen asiantuntija, menestynyt bisnesnainen, väsymätön verkostoituja ja kaikkien kutsulistojen kärkipäässä. Regina-neidillä on muutama maili mittarissa (sopivasti puumaksi, mutta ei riittävästi rouvaksi) ja koska hän tuntee IHAN KAIKKI TUNTEMISEN ARVOISET, osaa hän myös vastata kysymykseen kun kysymykseen. Kysy Reginalta mitä tahansa bisneksestä tai sen vierestä; saat takuulla rehellisen ja hyödyllisen vastauksen.

Kuten Amerikassa sanottaisiin: Regina is not a player. Regina is the game.

 

© Relevant Circles 2019