Relevant Circles

Relevant Circles on jäsenyyteen perustuva nuorten korkeasti koulutettujen yhteisö, joka tarjoaa raikkaan, luontevan ja miellyttävän tavan tutustua työuralle merkityksellisiin ihmisiin ja luoda tulevaisuuden kannalta arvokkaita kontakteja

Omat firman bileet on tylsät. Miten muiden firmojen bileisiin pääsee kuokkimaan?

Regina-neiti on havainnut huolestuttavan trendin lähipiirissään. Muutama yritys on päättänyt kesäjuhlien sijaan järjestää tykypäivän, jossa joogataan, juodaan teetä tai pelataan mölkkyä. Sen minä sanon, että pikkujoulut ja kesäjuhlat pitäisi kirjata Geneven sopimukseen keskeisinä ihmisoikeuksina, sillä muuten työelämästä tulee ilotonta ja surkeaa ja rumaa ja seksitöntä, ja silloin sinne jäävät enää diplomi-insinöörit.

Oletko sinä ihmisparka töissä tällaisten brutaalien pikkusieluisten maailmanparantajahallitsijoiden valtakunnassa (kulkevat usein peitenimellä ”HR-päällikkö”), jossa kesäjuhlia ei järjestetä? Jos olet, niin suosittelen oman mielenterveytesi vuoksi, että välittömästi alat suunnitella kuokkimista.

Kesäjuhlakuokkimisessa on monia etuja. Ensinnäkin se voi parhaimmillaan johtaa sekä onnistuneeseen teollisuusvakoiluun ja / tai uuden työpaikan saamiseen. Vaikka yritykset eivät enää järjestä yhtä övereitä bileitä kuin 90-luvulla (Nokian legendaarisissa kesäjuhlissa esiintyivät aikoinaan mm Leningrad Cowboys, Eppu Normaali ja Lauri Tähkä), on tärkeä muistaa: firmojen juhlissa voi olla todella hauskaa, ja useammin kuin ei, baari on auki.

Tässä keinot päästä mihin tahansa firman juhliin:

1.    Pukeudu oikein. Jos tiedät kuokkimasi juhlien pukukoodin, pukeudu sen mukaisesti, mutta ellet, niin pelaa varmaan päälle. Mekko ja ballerinat käyvät mihin tahansa kesäjuhliin; miehillä suorat housut ja kauluspaita (voit varata taskuun hätäskragan). Ole ammattimainen, mutta muista ettet saa herättää liikaa huomiota, eli ei 10 sentin korkoja eikä nahkahousuja.

2. Tähtää bileisiin vasta ainakin tunti sen jälkeen kun ne ovat alkaneet. Alussa on jäykkää ja järjestäytymistä, kun taas myöhemmin juhlat ovat jo käynnissä ja kukaan ei kyttää toisiaan niin tarkasti.

3. Varaa aina taskuun tai käsilaukkuun sytkäri. Kesäisin ravintolan, juhlatilan tai hotellin etuoven eteen purkautuu juhlista paljon enemmän tupakoitsijoita kuin vaikkapa pikkujouluissa. Tupakoitsijat eivät suurissa yrityksissä todellakaan aina edes tunne toisiaan, joten lyöttäydy seuraan, ja mene sisään samalla ovenavauksella.

4. Ole liikenteessä ilman ulkotakkia. Narikkojen vartijat eivät aina ole terävimmästä päästä, mutta se on turha potentiaalinen este matkallasi.

5. Jos joku pysäyttää sinut ennen kuin olet päässyt sisään juhlatilaan sano ”Moi! Jukka pyysi mua käymään. Mulla on sen vara-avaimet, mä vien ne vaan nopeesti”. Aina on joku Jukka ja se on salettiin aina sellainen, että unohtelee kamojaan.

6. Ellet tunne firman toimialaa, googlaa nopeasti mitä yritys tekee.

7. Kun olet päässyt bileisiin sisälle, minglaa. Senhän takia sinne olet tullut! Kerro nimesi, ja kerro että olet ihan vasta aloittanut. ”Hieman jännittää kun en tunne ketään muita kuin Tiinan, ja nyt mä hukkasin hänetkin”. Jos ja kun joku kysyy mitä teet, vastaa epämääräisesti että ”nyt alussa varmaan lähinnä vaan assaroit ja koordinoit, ja jatkoa katsellaan sitten kesän jälkeen”.

8. Älä viivy missään seurueessa liian kauan. Kiinnijäämisen riski kasvaa mitä enemmän ”työkaverisi” kyselevät sinulta yksityiskohtia.

9.    Juo ja syö mahdollisimman paljon. Se ei edesauta kuokkimista, mutta syöminen ja juominen on niin kovin, kovin ihanaa.  

 

Regina Eichhornrad on kaikkien alojen asiantuntija, menestynyt bisnesnainen, väsymätön verkostoituja ja kaikkien kutsulistojen kärkipäässä. Regina-neidillä on muutama maili mittarissa (sopivasti puumaksi, mutta ei riittävästi rouvaksi) ja koska hän tuntee IHAN KAIKKI TUNTEMISEN ARVOISET, osaa hän myös vastata kysymykseen kun kysymykseen. Kysy Reginalta mitä tahansa bisneksestä tai sen vierestä; saat takuulla rehellisen ja hyödyllisen vastauksen.  Kuten Amerikassa sanottaisiin: Regina is not a player. Regina is the game.

Regina Eichhornrad on kaikkien alojen asiantuntija, menestynyt bisnesnainen, väsymätön verkostoituja ja kaikkien kutsulistojen kärkipäässä. Regina-neidillä on muutama maili mittarissa (sopivasti puumaksi, mutta ei riittävästi rouvaksi) ja koska hän tuntee IHAN KAIKKI TUNTEMISEN ARVOISET, osaa hän myös vastata kysymykseen kun kysymykseen. Kysy Reginalta mitä tahansa bisneksestä tai sen vierestä; saat takuulla rehellisen ja hyödyllisen vastauksen.

Kuten Amerikassa sanottaisiin: Regina is not a player. Regina is the game.

 

© Relevant Circles 2019